En vecka kvar till jul

Den gångna helgen var det den härliga hundutställningen Stora Sthlm på Älvsjö-mässan. Bodil kom upp till oss i fredags med Albert och Inez, alltid lika trevligt med Bodil besök och lika trist när man ser hur fort dagarna går tillsammans, det gäller att ta till vara på dagarna när vi väl träffas. Kul det har vi alltid skratt och stoj. Nästa gång vi ses blir på min 40 års kryssning i början av nästa år.
Jag hade inga egna hundar anmälda, men var bokad att visa 3 st. Settrar och fick en till visning. Det känns att man legat på latsidan,,,aj aj träningsvärk dags att ta tag i innan 2010 säsong startar. Resultat av de hundar som jag visade. Först ut var Bea Lind´s unghundshane "Nicke" resultatet vart ok med en 3:e bästa unghundshane, därefter var det en av mina favoriters tur Kristina Brännlund´s "Charlie" oj vilken hane,,,,det är underbart att visa en hund av denna kaliber, han kommer att kunna gå långt i utställningarna framöver. Tyvärr fick jag och Charlie en av de sämsta placeringarna i mina ögon 2:a bästa hane.....att bli 2:a är inte skoj det är så nära och om ni bara visste hur nära....det fick jag bekräftat av domaren efter rasbedömningen. Men man skall inte hänga läpp för det nya tag nästa gång. Sedan var det dags för tikarna där jag visade Louise Holm´s "Herbie" till en 4:e bästa unghundstik. Sist ut visade jag Annika Gunnarsson´s "Fjonkan" endast en slät etta. För många år sedan var Stora Sthlm en ond förbannelse för mig, flera år i rad var jag 2: bästa hane eller 2:a bästa tik, det gick inte att bli "bäst" på denna utställning för mig. År 2000 var det äntlligen dags att få förbannelsen bruten tack vare Eel Garden´s Tattle Tail bröts den med bäst i rasen och slutligen R i gruppfinalen. Har förbannelsen vaknat till liv igen isåfall hoppas jag att den redan år 2010 bryts och att jag åter få stå längst fram och ståta med ett BIR!
BIR och BIG 1:a i år vart Gemmas mamma Fairhaven´s Banchee Barracuda. Ett Stort Grattis till Louise och Banchee för segern, snyggt att avlsuta året med minnesvärt resultat från Stora Sthlm.

I dag har snön äntligen kommit till Vallentuna, toppen den gav mig energi så nu är alla våra 5 hundar nytrimmade nu väntas bara ett julbad för dem alla.
Om solen lyser i morgon kommer kameran att få följa med ut med pulka dragning för Linus och lite hund i snö.

Läste senaste hundsport och vart intresserad att ställa ut "Pirat" på en skoj utställning i Sollentuna den 25/2-2010. Är det några som vill följa med på premiär utställning för P-hundarna, välkomna att höra av er så skall jag hjälpa till med anmälan och tips och råd inför utställningen.

Ta´t lugnt i allt julstök och glöm inte att koppla av med en härlig vinterpromenad med er bästa vän!!!


Det var länge sedan, men det får vi ändra på nu.

Nu har jag fått fatt i en dator så nu börjar vi om på nytt.

Vad har hänt sedan sist.....en hel del, jag tar det från början.

Paddy, har fått ett hem högt upp i norr i det vackra Wilhelmina. Paddy fick flyga flygplan tillsammans med sina nya ägare. Önskar er ett stort lycka till.
Nu är det endast vår egena Pirat som bor kvar av valparna. Pirat utvecklas mkt bra och har ett ljuvligt temperament. Linus tycker det är riktigt skoj att ha en egen Pirat att mysa och leka med, härligt att se barn och valp växa ihop tillsammans.

Lite kort om hundlivet: Allt rullar på, lite dystert väder med alldeles för mycket regn. Mitten av November hade vi det stora nöjet att passa "Smilla" (Lillemans halvsyster) i en vecka. Smilla är en underbar tik med sin mors "Di-Di" utstrålning, det är underbart att se att vissa drag lever vidare med släkten. 6 st. valpar frånP-kullen träffades för vaccination när de var 12 veckor gamla, kul att se att de bibehåller typ och utstrålning. Ena fodertiken "Mysan" har varit på besök och visat upp sig det vart ett stor A som betyg lika så till broder "Brutus" somkom förbi i lördags för lite socialt umgänge och trimning inför julen. Pirat var lite klåfingring och åt något olämpligt i onsdags, det resulterade till en en liten allergi med svullnad över ögonen. När hundar åter något oläpligt kan det hända att de få en allergisk reaktion med svullnader runt ögonen. Pirat vart helt återställd efter någon timme, vad han åt,,,,kan jag bara gissa att det var blommor (halvdöda blommor som jag kastat i grovsoporna). I fredags tog jag en tur till tandläkaren, borta ca. 1,5 timmar. När jag kom hem så var inte Lilleman sig själv, han kom inte och hälsade så som han brukar....nosen och insidan av öronen var varma, resultat med febertermometer visade 40,4 grader. Raka spåret till Veterinären som konstaterade att det var en urinvägsinfektion som var grund till febern. 
Antibiotika och C-vitamin så är Lilleman tillbaka till sitt rätta jag. Det är kunskap att läsa sin hund, och man lär sig väldigt fort hur ens vän fungerar. Om ni någon gång ser att just er älskling beter sig annorlunda, tveka inte och vänta inte för länge med att söka Veterinär. Denna gång var det bara en urinvägsinfektion men hundar som har över 40 graders feber behöver vård och medicin. En reminder till er alla som läser denna blogg.

Lite kort om familjelivet: Nu börjar det bli lite julmys här hemma i det dystra vädret. Jag har förmån att vara föräldraledig hela december och semester hela jaunari, sen börjar det med full återgång till arbetet den 1 februari. Pugge, kämpar på efter korsbands operationen och ser fram emot sin föräldraledighet som är ända fram till september 2010. Det är toppen att vi har förmånen att vara tillsammans med vår Linus så länge som möjligt innan dagis börjar hösten 2010. Linus fyllde 1 år den 1 december det vart en riktigt firardag med släkt och våra goa vänner. Presenter i stora lass till vår lilla 1-åring. Det känns otroligt när man tänker tillbaka för 1 år sedan. Den 6 december 2008, hade vi en son som var några dagar gamla och vi bodde inhysta hos vår "extra" familj Schelé. Den 23/12-2008, var den dagen som vi flyttade in i vårat nybyggda hus.....tokigt att både bygga hus, föda barn och fira jul. Men jag lovar att allt går om man bara ser positivt och tar till vara på alla dagar.

Vad komma skall: Söndag den 13/12 är det Sveriges största hundutställning på Älvsjö-mässan Sthlm.
Är ni sugna att shoppa, prata setter eller bara komma förbi, vi syns vid setterringen från kl. 09.00.
OBS!!! Inga hundar som EJ är anmälda får tas in på mässan!!!

Nu får det räcka med text för denna gång, skall försöka att fixa lite nya bilder för er som väntar.

P.S en härlig blogg om (Eel Garden´s Proud Pumpkin) finns att se på denna länk.
http://proudpumkingvera.blogspot.com/


Tills vi hörs nästa gång önskar jag er allt gott i mörka december/ Sussie med familj


RSS 2.0