Eel Garden´s Pirate Of Sweden 9 veckor gammal

Piraten sänder en hälsning till alla sina syskon och övrig släkt. Med förhoppning att träffas inom kort för en lekstund.

En hälsning från "Pappa" Lilleman

Lilleman har hunnit bliva trimmad!!!!

Valpinfo

Denna helg har 3 valpar lämnat boet och fått flytta till sina nya familjer. Bland annat Proud Girl (bilden) som fått en familj i Örnsköldsvik. De andra 2 valparna bor i Stockholms trakten.
Nu finns det bara 1 hane kvar för försäljning, sedan är det bara vår "Pirat" som ända lilla valp i huset. Saknaden är stor efter valparna, 2 månader tillsammans och 2 månaders längtan. De är ljuvligt att ha valpar och träffa all ny bekantskap som har stort intresse av Irländsk Röd Setter. och längtat efter en livskamrat.  Till er alla som har en kompis ur P-kullen. Varmt välkomna till Kennel Eel Garden´s.

Presentation av Wickenberry First Edition

Ophera är den hund som företräder kennel Eel Garden i Växjö SKK utställning den 30/10.

Eel Garden´s Oop´s I Did It Again

Whoppi har börjat att löpa. Då vi inte tycker att det är optimalt att föda upp valpar i de kallaste vinter månaderna. Avstår vi från parning nu och väntar 7-8 månader för parning av Whoppi. Intresserad av valp till nästa höst? Planera ditt valpköp och kom gärna och hälsa på oss innan ni får hem er nya kompis.

Vecka 42 och 43

Hejsan,

Förra veckan bestod av mycket pyssel med valparna. Veterinär besiktning och valpleverans. Vi har endast en hane kvar för försäljninng, sen är det bara vår egna "Piraten" kvar bland våra vuxna settrar.
Det är även härligt att vi har fått bild och en hälsning från en Gentleman med sina 9,5 år, se bild.
Bilder på Eel Garden´s hundar välkomnas och med ägarens tillåtelse publicerar vi gärna just er Eel Garden´s hund.
Bilden på Nico, se bild är en typisk bild på en setter som njuter till 100%, vad mer kan man önska sig än en setter som njuter som bara en setter kan. Till er alla som har har en valp ur P-kullen, jag kommer att boka in en Veterinär hemma hos oss, när valparna är 12 veckor gamla, möjlighet att komma och träffa syskon, prata och visa upp er nya kompis. Jag mailar er dag och tid, för att se om det passar att vi träffas och att småttingarna får valpsjuksvaccin. I morgon blir det lite hundtrimning, och därefter kameran både för hundar och Linus, håll till godo jag hoppas få några bra kort.
Helgen som kommer blir det valplevarans och förberedelser för utställnings resan till Växjö.

På återhörande
Sussie Larsson


Eel Garden´s Pirate Bay 8,5 veckor gammal

"Nico" flyttade till sin familj i Uppsala förra onsdagen. Vilken njutning att få en sådan härlig bild på en av våra valpar som precis lämnat boet. Tack för denna bild Nico med familj.

En hälsning från Eel Garden´s Everything In Fire 9,5 år

Vi tackar Fire´s ägare för den härliga bilden på en ståtlig herre.

Händelserika veckor

Oj vad tiden går fort när man har roligt. Träffa nya människor som kommer och tittar på våra underbara valpar.
Valparna har hunnit blvia 8,5 veckor gamla och Veterinär besiktning är utförd utan överaskningar. Tyvärr har vi fått underbett på ett par av valparna, det är ovanligt för kenneln, då det endast har förekommit vid några få tillfällen totalt under alla år som kenneln funnits. Det som är ok med underbett är att för den som vill ha en sällskapshund mår hunden lika toppen som en hund som har saxbett.  Några av våra valpar har fått kommit till sina nya familjer. Ett stort lycka till med era nya familjemedlemmar. Det märks på en gång när valparna lämnar boet, alla har sin egna personlighet.
Vi har sparat en hane som kommer att kallas "Piraten" och vi har stora förhoppningar att han kommer att entra utställningsringarna tillsammans med systrar som vi kommer att placera på foder. Mycket tid ägnas åt valparna, att se hela flocken valpar röja i trädgården, smyga på de vuxna hundarna för att få fatt i deras uppgrävda morötter, assistera med buskröjning innan snön kommer. Valparna stortrivs ute och allt som har med hösten att göra. Helgen som kommer är det dags att ta fram saxarna och trimma de 4 vuxna. Förberedelser för utställningen i Växjö fredage den 31/10. Resultat och berättelse hur det var att fara neråt landet kommer efter äventyreet. Tyvärr har jag lagt kameran på en mycket bra plats, så bra att jag inte vet var...men när den kommer fram blir det uppdaterade bilder. Det finns två goa setterpojkar för leverans som söker efter ett kärleksfullt hem att flytta till, har du intresse och vill ha en go nalle björn att mysa med eller har du intresse för att ha en "primadonna" vi söker fodervärd för en tik. Kontakta mig så bokar vi in ett besök hos oss.

Önskar er alla gott i höstsolen.
Sussie

Tilde visar handling med en liten "Russky"


Lunchdags vid brasan.


Vinnande barn med hund, Kornelia med Mumma och domare Helena


Stoltheten själv, "primadonna"


Ljuvligt huvud.


Höstbild på söt valp.


En Afghan är även välkommen att vara med i gänget.


Glada lyckliga settrar på höstpromenad.


Setterträffen och valpar

Nu var det ett tag sedan sist. Vi börjar med vår härliga setterträff som anordnas hemma hos oss. Louise var drivande och såg till att en träff i Sthlm´s regionen vart av. Det vart en stor samling på träffen ca. 10 setterägare och ca. 20 st. settrar, Gävle och Enköping var de som hade längst resväg. Vi började programmet med spårläggning, uppletande, grillning, info om blodgivande hundar, trimning, gosa med valparna och avslutade med en liten utställning med en kär vän som nuförtiden inte har settrar utan "små Russky" Helena Sundsgård. 
Tack till alla som kom och tack till de fina respons mail som kommit mig tillhanda efteråt. Till våren gör vi en ny träff. Hör av er med ideér inför kommande träff.
Valparna växer och frodas. De har nu uppnåt en ålder av 7 veckor och de första valparna kommer att flytta redan nästa vecka. Det är mycket roligt att se glädjen i de nya ägarnas ögon, vad mer kan man önska än att kunna tillfära en bästa vän till nya setterägare. En hane kommer att få kallas för "Piraten" och stanna kvar hos oss, ni kommer att få följa hans uppväxt under kommande tid. Det finns fortfarande 1 tik och 3 hanar som saknar hem att flytta till, sugen på en ny kompis till hösten? Tveka inte hör av er.
Alla våra valpar är suveräna med att göra sina behov ute, de får vara ute var 3e timmer och roa och rasta sig i 30-60 minuter. Därefter kommer de alla in när de hör vår inksallnings vissling. Inne vankas godbitar och kärlek och mys, sedan slumrar de in i en rofylld sömn. Självklart är de inte 100% rumsrena, men de vet att behoven görs ute och att inne skall det vara rent för lek och mys. På återhörande.
Sussie med familj.

RSS 2.0