Nu är vi äntligen på gång.

Kennel Eel Garden´s har efter 3 års vila vaknat ur sin dvala.
Det har varit olika orsaker till vilan, men man skall se framåt och inte bakåt. Intresse för de röda hundarna kvarstår och hjärtat slår många slag och det är de underbaraste hundar man kan tänka sig.

Lite kort om tiden som gått. Den senaste kullen var Eel Garden´s O-kull född april 2006. Från den kullen sparade kenneln en underbar tik Eel Garden´s Oop´s I Did It Again "Whoppi". En vacker syster finns hos vår vän Anders Hallinder kennel Royal Red. O-kullen härstammar till våra stora vinnande nallehundar, Fearnley Warlord, Fearnely Fire Monarch de ända settrarna som under -90 och 2000 talet har vunnit varsinna 3 gånger Best In Show på SKK nationella/internationella shower. Det är härligt att få vara den enda handler (än så länge) som fått den äran att framträda så många gånger att vinna Best In Show.
Kenneln importerade en tik från kennel Wickenberry 2006, med blodslinjer som tilltalade oss. Wickenberry First Edition "Ophera" bor på kenneln men tyvärr har det under våren 2009 visat sig att hon har en medfödd defekt som gör att hon inte kan paras naturligt och likaså inte valpa naturligt. Tyvärr blir det inte att vi kunde gå vidare med de linjer som vi önskade tillföra kenneln, men Ophera är en familje medlem soch stannar självklart kvar på kenneln.
Vår egna nallebjörn Eel Garden´s Limited Edition "Lilleman" har hunnit bli 7 år gammal.
Birgitta, har även ett hjärta som slår för tango dans och njuter av dansande tango världen över.
Sussie, har blivit delägare i kenneln och hunnit med både att bli mamma till en liten Linus och byggt hus i Lindholmen, Vallentuna. 

De närmsta planerna för oss. Vi har fått låna in Fairhaven´s Girlyicious Gemma för en valpkull tillsammans med vår Lilleman. Gemmas mage växer och vi ser fram emot valpar i början av vecka 34. En kombination som vi ser fram emot och hoppas på ett gäng mysiga och vackra hundar.
Utställningar, har varit sparsamma under de senaste åren. Med förhoppningar med de nya små Eel Garden´s settrar ser vi fram emot att komma ut i ringarna 2010. Det roligaste tävlande är uppfödargrupper med all gemenskap mellan valpköpare och uppfödare. Vill du vara en av oss? Välkommen till kennel Eel Garden´s.

Inom kort kommer nya bilder att publiceras både här på bloggen och på hemsidan http://www.eelgarden.com/

För er som saknar härliga promenad skogar i Stockholms trakten, hör av er. Vallentuna skogarna är perfekta för vår härliga ras att springa i.

Önskar ni trimmning eller handlerutbildning?
Sussie och Birgitta hjälper gärna till, ring och boka tid.

Är ni intresserade av en vacker och perfekt familjehund, kontakta Birgitta 070-753 66 65 eller Sussie 070-797 88 92


Eel Garden´s Limited Edition


Irländare, en perfekt familjehund


Bästa Kompisar


Bästa kompisar


" The King" Fearnley Fire Monarch


Vi väntar valpar i mitten av Augusti

Äntligen kommer vi få en efterlängtad valpkull, det var 3 år sedan sist.

Vi ser med spänning fram emot våra nya vänner.

Sugen på valp i mitten av Oktober?

Välkommen att kontakta Sussie eller Birgitta för ett besök hos den personliga kenneln med härliga Irländsk Röd Setter.

[email protected] eller [email protected]

070-797 88 92 eller 070-753 66 65 

Mer info om Irländsk Röd Setter, besök www.eelgarden.com

När du köper valp hos oss   Hos oss föds valparna upp i hemmiljö och får tidigast lämna oss vid 8 veckors ålder. Föräldradjuren är givetvis höftledsröntgade och ögonlysta utan anmärkning och även för övrigt friska samt mentalt sunda.  
När valpen levereras är den: *Regelbundet avmaskad *Registrerad i SKK *ID-märkt med mikrochip *Veterinärbesiktigad *Vaccinerad *Försedd med SKKs köpeavtal *Valpkullsförsäkrad mot dolda fel i IF i 3 år.  
Med er nya valp följer: *Valpfolder med information om valpens skötsel & utfodring *Valppaket med det foder valpen är uppfödd på  *1-års medlemskap i Irländsk Röd Setterförening (ISF)
Vi anordnar valpträffar, hundtrim och handler kurser för Eel Garden´s valpfamiljer"  
Våra valpköpare är alltid välkomna att höra av sig till oss vare sig det gäller problemlösning eller glada nyheter. Vi värdesätter en fortsatt kontakt med dig även efter valpköpet!  

Välkommen till kennel Eel Garden

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0